05 februari 2016

15 skolklasser får gratis friluftsdag!

Svenskt Sportforum och dess samarbetspartners har utsett 2016 års vinnare av friluftsdagstipendiet. 15 skolklasser runt om i Sverige får en friluftsdag där allt ingår; bussresa, liftkort och skidhyra.

Svenskt Sportforum med samarbetspartners har i nio år delat ut friluftsdagstipendier till skolor. I år får återigen hundratals elever tack vare detta stå på skidor, en del kanske för första gången. Friluftsdagstipendiet är ett projekt i samarbete med Skistar, Svenska Skidanläggningars Organisation och Svenska Idrottslärarföreningen. Följande klasser är årets stipendiater:

Elever från klass

Skolans namn

Ort

Backe

9B

Lärcenter Forshaga

Forshaga

Branäs

Förberedelseklass + idrottsklass

Kvarnbergsskolan

Huddinge

Flottsbro

7a

Höglundaskolan

Sundsvall

Hassela

9a1

Kristinebergskolan

Åmål

Hovfjället

Årskurs 6

Gyllenforsskolan

Gislaved

Isaberg

Klass 6

Bredsands skola

Sundsvall

Järvsö

Hägerstensåsens skola

Hägerstensåsens skola

Hägersten

Kungsberget

Förberedelseklassen

Bogesundsskolan

Ulricehamn

Mullsjö

åk 9

Bjursåsskolan

Bjursås

Romme

Klass 6

Sörviks skola

Ludvika

Säfsen

Klass 4-6

Ringeltaubska skolan

Edsbruk

Tolvmannabacken

Åk4-6

Hössna skola

Ulricehamn

Ulricehamn

Klass 6

Drottninghögsskolan

Helsingborg

Vallåsen

Årskurs 7

Mörbyskolan

Danderyd

Väsjöbacken

6A

Västra skolan

Katrineholm

Ånnaboda


- Vi är förstås väldigt glada att återigen kunna ge barnen den här möjligheten att få åka skidor, säger Claes Forsberg, VD för Svenskt Sportforum som är initiativtagare och arrangör av Friluftsdagstipendiet. De många ansökningarna visar att det finns många skolor som annars inte kan erbjuda eleverna att få stå på snö, något som borde få vara en självklarhet och erbjudas alla.

I år sökte 150 klasser och en jury valde därefter ut 15 vinnare. Juryn består av representanter från skidleverantörerna, Svenskt Sportforum, Svenska Skidanläggningar och Svenska Idrottslärarföreningen.

- Juryn brukar framförallt titta på var behoven är som allra störst, berättar Claes Forsberg. Inte överraskande är det då ofta skolor i socioekonomiskt utsatta områden där eleverna kanske inte har föräldrar med ekonomiska möjligheter att åka på skidresor. Det är klart att det känns väldigt bra att få kunna bjuda på detta då.

För mer information
Claes Forsberg, VD, 0704-92 14 50, claes.forsberg@svensktsportforum.se

Pressreleaser