24 februari 2016

Janicke Blomsnes är årets affärskvinna inom svensk sportbransch!

Idag delades för femte året priset till Årets affärskvinna inom sportbranschen ut, och 2015 års vinnare är Janicke Blomsnes, vice VD på XXL Sport.

Priset till Årets affärskvinna inom sportbranschen är instiftat av det kvinnliga nätverket Divas som drivs av branschorganisationen Svenskt Sportforum. När priset idag delades ut på branschens egen gala så var det Janicke Blomsnes, vice VD på norska XXL Sport som tog emot det.

- Det här är inte mitt pris, säger Janicke Blomsnes. Det är ett pris till alla kvinnor på XXL. Jag är stolt och glad över att få göra XXL synligt och att få motivera andra kvinnor. Det är också väldigt givande att få ett kvitto på att hårt arbete lönar sig.

Under senhösten har nomineringar tagits emot via Svenskt Sportforums hemsida och juryn valde sedan ut tre slutkandidater bland de drygt 20 nominerade; förutom Janicke Blomsnes, även Ammi Schaffler, vd för nykomlingen SmellWell och Victoria Appelqvist, marknadsdirektör på Stadium.

I juryn för Årets kvinna inom svensk sportbransch sitter Divas styrgrupp - Sara Georgsson (Silva), Eva Strand (Haglöfs) och Ulrika Skoghag (Daily Sports) samt Claes Forsberg (Svenskt Sportforum), Maria Sandow (Svensk Handel), Martin Willners (Sportfack) och Anders Söderholm (PerformIQ). Juryns motivering lyder:

"Som främsta kulturbärare och utbildningsansvarig har hon, och därmed företaget, visat på vikten av en stark kultur och utbildning för tillväxt på en konkurrensutsatt marknad. Med sin breda kompetens och enorma engagemang har hon varit en väldigt stark motor under företagets framgångsrika resa inom sport-Sverige. Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2015 är Janicke Blomsnes, vice vd, XXL."

- XXL har ju gjort ett segertåg in på den svenska marknaden och tagit stora andelar, säger Claes Forsberg, vd för Svenskt Sportforum. Att Janicke haft stor del i detta råder det ingen tvekan om, och det är verkligen en välförtjänt vinnare som prisades idag.

Tidigare vinnare av priset är Eva Karlsson, VD för Houdini Sportswear AB, Kajsa Claesson, dåvarande försäljningschef på Stadium, Tina Rolén, dåvarande nordisk marknadsdirektör på adidas och Ulrika Lindgren, dåvarande logistikchef på Sportamore.

För mer information
Claes Forsberg, VD, 0704-92 14 50, claes.forsberg@svensktsportforum.se

Pressreleaser