21 april 2020

Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2019: Christiane Dolva Törnberg, Fjällräven

Sedan 2011 utses Årets affärskvinna inom svensk sportbransch av branschföreningen Svenskt Sportforum. 2019 tilldelas utmärkelsen Christiane Dolva Törnberg, CSR-ansvarig på Fjällräven.

- Jag är jätteglad och oerhörd hedrad av denna utmärkelse säger Christiane Dolva Törnberg. På ett personligt plan är jag såklart superstolt, men ännu viktigare är tycker jag signaleffekten av att jag som hållbarhetschef utnämns till årets affärskvinna. Att belysa hur hållbarhet måste vara, och är en så väsentlig del av ett företags affärsutveckling är något jag har jobbat för jämt, och detta är ett kvitto på att vår bransch har fattat grejen.

Det kvinnliga nätverket Divas, som drivs av Svenskt Sportforum, har som mål att få fler kvinnor att ta sig till toppen i sportbranschen. Som ett led i detta instiftade Divas 2011 priset till Årets affärskvinna inom svensk sportbransch, som årligen delas ut till en kvinna på en topp-position i svenska sportbranschen.

- Det känns väldigt bra att få dela ut det här priset just till Christiane, säger juryns ordförande Claes Forsberg, VD för Svenskt Sportforum. Hållbarhetsfrågorna måste idag vara högt prioriterade på varje företags dagordning. Detta gäller inte minst för vår bransch, som i mångt och mycket lever på att människor vistas ute i naturen. Att få sätta ljuset på en driven affärskvinna som gjort stor skillnad i Fjällrävens hållbarhetsarbete känns viktigt och rätt.

Övriga finalister 2019 var Sara Molnar, VD, Peak Performance och Calill Odqvist-Janusch, VD, Light My Fire Sweden.

Juryn, som förutom Claes Forsberg består av Stina Klaesson (branschprofil), Martin Kössler (HuginBiz), Nicolas Jändel (Sportfack), Martin Willners (branschprofil) och Sara Davidsson (PerformIQ) utsåg Christiane Dolva Törnberg med följande motivering:

"En klok, ödmjuk och kommunikativ chef för en av nutidens viktigaste frågor, även för företag. En röst som branschen lyssnar på - och många utanför branschen också för den delen. Hon har gjort hela skillnaden för hur företaget jobbar med hållbarhet. En förutsättning för mycket av företagets utveckling och profil idag. Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2019, är Christiane Dolva Törnberg, Head of CSR på Fjällräven."

Priset skulle ha delats ut vid sportbranschens årliga gala i samband med ISPO Academy Scandinavia. Då den galan under rådande omständigheter är inställd har priset överlämnats till vinnaren av juryns ordförande Claes Forsberg.

För mer information
Claes Forsberg, VD, 0704-92 14 50, claes.forsberg@svensktsportforum.se

Pressreleaser