21 januari 2013

Kajsa Claesson är årets affärskvinna inom svensk sportbransch!

Idag delades priset ut till Årets affärskvinna inom svensk sportbransch ut. Vinnaren blev Kajsa Claesson, försäljningschef på Stadium AB.

Det kvinnliga nätverket inom sportbranschen - Divas - instiftade för ett år sedan ett nytt pris som i år delas ut för andra gången: "Årets affärskvinna inom svensk sportbransch". 2012 års vinnare är alltså Stadiums försäljningschef Kajsa Claesson, och juryns motivering lyder:

"En skicklig ledare som åtnjuter stor respekt i sitt team likväl som i hela Stadiumkoncernen, med den ovanliga men starka kombinationen av skarp analysförmåga och enastående handlingskraft. Hon tar ansvar och "ser till att det blir gjort". En kvinna som genom engagemang, kompetens och affärsmässighet medvetet jobbat sig upp i en utmanande och krävande miljö.
Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2012 är Kajsa Claesson."

- Att bli årets affärskvinna inom svensk sportbransch är förstås enormt roligt och hedrande, säger Kajsa Claesson. Jag hoppas att jag kan inspirera andra tjejer, och jag hoppas också att sportbranschen blir bättre på att våga ge alla duktiga tjejer som jag ser finns i branschen en chans.

Under oktober och november har nomineringar tagits emot via Svenskt Sportforums hemsida och juryn valde sedan ut tre slutkandidater bland de c:a 30 nominerade; förutom Kajsa Claesson även Stina Klaesson, försäljningschef på Röhnisch och Tina Rolén, nordisk marknadsdirektör på adidas.

- Kajsa är som försäljningschef på vår största sportkedja en väldigt värdig vinnare, säger Claes Forsberg, juryordförande och VD för Svenskt Sportforum. Hon har gått den långa vägen: jobbat i butik, varit Stadiums första kvinnliga butikschef, vidareutbildat sig och tagit sig till toppen av företaget.

I juryn för "Årets kvinna inom svensk sportbransch" sitter Maria Sandow, kanslichef för Stil, Svensk Handel, Ninni Lindertz, Senior Marketing Strategist på Facebook och Martin Willners, chefredaktör på branschtidningen Sportfack, Claes Forsberg, VD för Svenskt Sportforum och Anders Söderholm, VD för Performiq.

För mer information
Claes Forsberg, VD, 0704-92 14 50, claes.forsberg@svensktsportforum.se

Pressreleaser