13 november 2012

Dags att söka 2013 års friluftsdagsstipendier!

Svenskt Sportforum utlyser nu, i samarbete med Skistar, Slao och Svenska Idrottslärarföreningen ”Friluftsdagstipendium 2013”. Skoklasser runt om i Sverige kommer att få bussresa till en närbelägen slalombacke, skidhyra, skipass och skidskola helt gratis.

Friluftsdagarna har minskat i antal i skolorna en längre tid, och många elever får aldrig chansen att stå på ett par skidor. Främst drabbar detta de barn vars föräldrar inte har någon relation till skidåkning, eller som inte har möjlighet att betala en resa till slalombacken, skidhyra och liftkort.
- Vi instiftade Friluftsdagstipendiet för sex år sedan och gensvaret var enormt, säger Claes Forsberg, VD på Svenskt Sportforum som är initiativtagare till stipendiet. Det finns massor av idrottslärare därute som inget hellre vill än att introducera sina elever för utförsåkning - men som inte kan.

Femton skidanläggningar runt om i Sverige ställer upp och tar emot skolklasser, och alla i årskurs 4-9 kan söka stipendiet. Kravet är att skolan inte ska ha längre än tre timmars bussresa till någon av dedeltagande backarna.


- Det är riktigt beklämmande att läsa om den resursbrist som präglar skolornas och barnens
friluftsdagar, säger Claes Forsberg. Men vi är jätteglada att nu kunna ge många skolbarn en härlig skidupplevelse! Vi vet sedan föregående år att det är många som genom detta får stå på ett par skidor för första gången.

Ansökan ska vara inne senast den 30 november, och vilka som vunnit stipendierna kommer att offentliggöras på Svenskt Sportforums hemsida.

Läs mer om Friluftsdagstipendiet på www.svensktsportforum.se.

För mer information
Jenny Tirén Berg, informationsansvarig
076 548 65 92 eller jenny.berg@svensktsportforum.se
Claes Forsberg, VD, Svenskt Sportforum
070 492 14 50 eller claes.forsberg@svensktsportforum.se

Pressreleaser