20 oktober 2010

Skidbranschen certifierar säljare

Under två veckor har över 900 säljare av skidutrustning utbildats av alla de ledande skidleverantörerna. Utbildningsturnén heter Sportakademin Vinter och är ett arrangemang av branschföreningen Svenskt Sportforum tillsammans med leverantörerna och de tre stora sportkedjorna.

Sportakademin är ett koncept som funnits i ett par år nu; och växer hela tiden. I år har hela 17 leverantörer turnerat runt Sverige under två veckor. På nio orter har butikerna bjudits in och genomgått en heldagsutbildning på skidor och tillbehör.

- Att samla alla leverantörer och butikspersonal på samma ställe och dag blir oerhört effektivt, säger Claes Forsberg, VD på Svenskt Sportforum. Istället för att var och en av leverantörerna sitter i bilar och kör runt till varenda butik så kommer butikerna till dem.

- Här har vi alla produkter och leverantörer samlade under ett tak, och det blir effektivt även för våra butiker, säger Lars von Schedvin, utbildningsansvarig på Intersport.

När turnén avslutas, med fjällbesök i Åre och Sälen, i december kommer över 1 000 säljare att ha utbildats i att sälja skidutrustning. Alla besökare får efter utbildningen ett personligt certifikat som bevis på att man genomgått Sportakademin.

- Mitt tips till den som ska köpa skidor nu inför vintern är att fråga i butiken om personalen genomgått Sportakademin, säger Claes Forsberg. Har säljarna det så vet du att de kan produkterna och vet vad de pratar om och du får rätt grejer.

Sportakademin finns även på Runningsidan och kommer att genomföras för tredje gången i vår. Konceptet är precis detsamma, men då blir det till exempel löparskor och pulsklockor som står på schemat.

Bildbank

Bildbank

Press-releaser

Press-releaser

Mässor

Mässor

Sport-akademin

Sport-akademin

Pressreleaser

Våra medlemmar

Se här vilka företag som är medlemmar i Svenskt Sportforum

Kontakta oss gärna:

+ 46 736-94 34 24 jonas.linder@svensktsportforum.se
Inköpsdagar Åre 9-11 mars

Inköpsdagar Åre 9-11 mars

En hel hall med Sveriges ledande vintersportleverantörer

Läs mer här