13 augusti 2012

Skidtestardagar i regi av Svenskt Sportforum

Från och med i år går Svenskt Sportforum in som projektledare och samordnare av de populära skidtestardagarna i fjällvärlden. Skidtestardagarna genomförs i Sälen, Åre, Vemdalen och Hammarbybacken i nära samarbete med Skistar och alla deltagande skidleverantörer.

Skidtestardagar - då skidintresserade gratis får testa nya skidor under ett par dagar - har funnits i många år. För att lyfta evenemangen och skapa större tydlighet kommer Svenskt Sportforum att fungera som sammanhållande länk mellan Skistars olika destinationer och skidleverantörerna.

- Vi är glada att ha fått det här förtroendet av skidbranschen, säger Svenskt Sportforums VD, Claes Forsberg. Skidtestardagarna är något av en institution för många, och en viktig möjlighet för leverantörerna att få möta slutkonsumenterna i rätt miljö. Det blir en härlig start på säsongen där starka påverkare och glada entusiaster får åka på de bästa grejerna som går att hitta.

För att skapa en tydlig identitet och kommunikation har en gemensam logotype, hemsida och en Facebook-sida skapats, och dagarna marknadsförs under den gemensamma plattformen skidtestardagar.se.

- Det känns riktigt bra att Svenskt Sportforum nu tar ett samlat grepp kring skidtestardagarna, kommenterar Fredrik Rydén, marknads- och eventchef i Sälen. Varje destination kommer fortfarande att kunna sätta sin särskilda prägel på eventet med lokala samarbeten, men det blir mycket tydligare för våra gäster vad som ska hända och vad de kan förvänta sig.

Skidtestardagarna äger rum under följande dagar:

  • 7-8 december i Sälen
  • 14-15 december i Åre
  • 28-29 december i Vemdalen
  • 20 januari samt 8-9 februari i Hammarbybacken
  • 12-13 april i Sälen; en säsongsavslutning i samband med MySkistarWeekend.

 

För mer information
Jenny Tirén Berg, informationsansvarig, 076-548 65 92 eller jenny.berg@svensktsportforum.se
Claes Forsberg, VD, 0704-92 14 50, claes.forsberg@svensktsportforum.se

www.skidtestardagar.se

Pressreleaser