11 december 2012

Dessa tre kan bli Årets kvinna inom svensk sportbransch

Det kvinnliga nätverket inom sportbranschen – Divas – instiftade för ett år sedan ett nytt pris som delades ut för första gången i januari i år; ”Årets affärskvinna inom svensk sportbransch”. Efter att nomineringsperioden nu är avslutad har juryn valt ut tre slutkandidater; Kajsa Claesson, försäljningschef på Stadium, Stina Klaesson, försäljningschef på Röhnisch och Tina Rolén, nordisk marknadsdirektör på adidas.

Divas bildades i januari 2011 och har som mål att få fler kvinnor att ta sig till de högsta positionerna i sportbranschen. Som ett led i detta instiftades i fjol ett nytt pris, som ska delas ut till en kvinna som gjort karriär inom sportbranschen.

- Vi instiftade detta pris för att få uppmärksamhet i frågan, men framförallt för att lyfta fram duktiga kvinnor och få förebilder, säger Jenny Tirén Berg, Svenskt Sportforum, som projektleder Divas. Det finns ju trots allt kvinnor som tagit sig till toppen i sportbranschen, och dem ska vi hylla.

Under oktober och november har nomineringar tagits emot via Svenskt Sportforums hemsida och juryn har nu haft sitt första möte för att välja ut tre slutkandidater. Dessa tre kommer nu att få svara på ett antal frågor och lämna referenser, och utifrån detta väljs den slutliga vinnaren ut. Vem det blir presenteras på Swesport på Kistamässan i Stockholm den 21 januari.

Slutkandidaterna är Kajsa Claesson, försäljningschef på Stadium, Stina Klaesson, försäljningschef på Röhnisch och Tina Rolén, nordisk marknadsdirektör på adidas.

- Det är ett roligt och svårt arbete att välja ut en vinnare bland många välmeriterade kandidater, säger Claes Forsberg, juryordförande och VD för Svenskt Sportforum. Nu har vi gått vidare med dessa tre otroligt duktiga kvinnor och klart är i alla fall att det blir en mycket värdig vinnare.

I juryn för "Årets kvinna inom svensk sportbransch" sitter Maria Sandow, kanslichef för Stil, Svensk Handel, Ninni Lindertz, Senior Marketing Strategist på Facebook och Martin Willners, chefredaktör på branschtidningen Sportfack, Claes Forsberg, VD för Svenskt Sportforum och Anders Söderholm, VD för Performiq.

För mer information:

Jenny Tirén Berg, informationsansvarig, 076-548 65 92 eller jenny.berg@svensktsportforum.se

 

Pressreleaser