Craft Sportswear - Årets Stjärna inom svensk sportbransch 2023

May 2024

Svenskt Sportforum har utsett Craft Sportswear till Årets Stjärna inom svensk sportbransch 2023 med följande motivering:

"Craft har under årtionden varit en integrerad del av det aktiva livet för svenska motionärer och en framträdande aktör inom professionell idrott.Varumärket har genomgått en imponerande transformation, från att vara associerad med en specifik kategori av funktionsplagg till att framgångsrikt expandera in i nya produktområden. Denna expansion har inte bara breddat sortimentet, utan även bidragit till markant tillväxt.

Som förebild inom sportbranschen sticker varumärket ut för sin innovativa kapacitet och sitt gedigna hållbarhetsarbete, från design till leverans.Dessutom är det genuina engagemanget i föreningsliv och svensk idrott genomgående, vilket ytterst manifesteras genom en långsiktig satsning på både lokal och nationell sponsring.

Craft är också en värdefull och uppskattad affärspartner, känd för sin tillgänglighet och pålitlighet. Tack vare dessa framstående kvaliteter och bidrag till sportbranschen, är det med stor glädje vi utnämner Craft Sportswear till Årets Stjärna inom svensk sportbransch 2023."


Priset delades ut vid sportbranschens årliga träff, Sportbranschens Dag, som i år genomfördes i Hammarby Sjöstad. Prisutdelare var Sportforums vd Jonas Linder och mottog utmärkelsen gjorde Örjan Bäckman och Erica Persson, Craft Sportswear.