Sportindex ger dig uppdaterad branschkunskap om sporthandeln

Sportindex tas fram av Sportforum i samarbete med HUI Research.

Sportindex förser dig med benchmarkdata som baseras på inrapporterad försäljningsstatistik från branschledande aktörer. Indexet följer utveckling och trender för sporthandelns tillväxt i både fysisk butik och e-handel, uppdelat på relevanta produktkategorier. Syftet med Sportindex är att tillhandahålla ett trovärdigt och kvalitetssäkrat statistikunderlag som är värdefullt för en rad aktörer, exempelvis detaljister, leverantörer och tillverkare, som vill förstå marknadens utveckling och fatta informerade beslut.

Sportindex in English

Fyra rapporter per år (Q1 - Q4)

Sportindex publiceras fyra gånger per år och innehåller unik statistik över sporthandelns utveckling på månadsnivå. Utvecklingen i de fysiska butikerna och e-handeln särredovisas och därtill bryts utvecklingen ned på skor, kläder och utrustning samt 22 relevanta produktkategorier.


Ledande branschaktörer

Indexet baseras på validerad, anonymiserad och aggregerad försäljningsstatistik från de ledande branschaktörerna Stadium, Stadium Outlet, XXL, Intersport, Löplabbet, Team Sportia, Sportringen, Bike Nation, Sportshopen, Sportshopen Outlet, Swedemount samt sportavdelningarna på Boozt respektive Booztlet.


Prenumerera på Sportindex

För att prenumerera på Sportindex fyller du bara i dina kontaktuppgifter längst ned på sidan. Rapporterna levereras i en svensk och engelsk version. Sportindex ingår för medlemmar i Sportforum, läs mer om medlemskapet här.

Kommande publiceringar

Sportindex Q1 2024 - 25 april 2024 ✔

Sportindex Q2 2024 - 25 juli 2024

Sportindex Q3 2024 - 24 oktober 2024

Sportindex Q4 2024 - 28 januari 2025

SKRÄDDARSYDD
RAPPORT?

Vill du ha en skräddarsydd rapport? Tillsammans med HUI:s kunniga analytiker komponerar vi en rapport eller ett prenumerationspaket utifrån dina specifika behov.  

Kontakta oss så hittar vi en lösning som passar just dig.

SVENSKT
SPORTFORUM

Svenskt Sportforum är en branschorganisation för tillverkare, leverantörer och återförsäljare av sport och fritidsartiklar i Sverige. Tillsammans med våra medlemmar arbetar vi för en sund svensk sportbransch, med god tillväxt och lönsamhet.

En prenumeration på Sportindex ingår för våra medlemmar. Kontakta oss om du vill veta mer om medlemskapet.
KONTAKTA OSS

SPORTINDEX INNEHÅLL

Sportindex riktar sig till dig som behöver veta allt om marknadstrenderna och vad som driver försäljning i sporthandeln.

Sportindex kostar 15 960 kr exklusive moms för 12 månader och fyra rapporter (3 990 kr per rapport). Innehåller:
 • Total försäljningsutveckling samt avseende jämförbara butiksenheter
 • Försäljningsutveckling i fysisk butik
 • Försäljningsutveckling i e-handeln
 • E-handelns andel av den totala försäljningen
 • Sporthandelns säsongsmönster
 • Prisutveckling i sporthandelns varukategorier
 • Försäljningsutveckling i kategorierna kläder, skor och utrustning (inklusive kategoriernas storlek) som redovisas uppdelat på total försäljning, fysisk butik och e-handel
 • Försäljningsutveckling i 22 produktkategorier (inklusive produktkategoriernas storlek)
 • Analys och kommentar av utvecklingen under kvartalet
 • Nulägesindikatorer och utsikter
 • Prognoser över branschens utveckling
 • Historiska Sportindex-rapporter (från Q1 2021)
 • Statistikunderlag i excel
LADDA NER DEMO-RAPPORT

Vill du prenumerera på Sportindex?

För att prenumerera på Sportindex, vänligen fyll i formuläret nedan.

I meddelanderutan fyller du i dina kontaktuppgifter samt faktureringsuppgifter. Din prenumeration gäller för 12 månader och fyra rapporter. Sportindex kostar 15 960 kronor exklusive moms för 12 månader och fyra rapporter (3 990 kronor per rapport). Rapporterna levereras i en svensk respektive engelsk version. Prenumerationen förlängs automatiskt med 12 månader i taget.

Spridningsrätt: Rapporten och statistiken får endast spridas inom köparens bolag (samma juridiska person). Om en köpare önskar sprida delar av materialet utanför det egna bolaget gäller särskilda villkor och ett pristillägg.
Tack! Din beställning har skickats. Mvh// Sportforum
Oops! Something went wrong while submitting the form.