SPORTINDEX - i samarbete med HUI Research

Syftet med Sportindex är att tillhandahålla ett trovärdigt och kvalitetssäkrat statistikunderlag som är värdefullt för en rad aktörer, exempelvis detaljister, leverantörer och tillverkare, som vill förstå marknadens utveckling och fatta informerade beslut. Rapporten kommer ut kvartalsvis (fyra gånger per år) och är en prenumerationstjänst.

För medlemmar i Svenskt Sportforum ingår en prenumeration på Sportindex.

Läs mer om Sportindex här

 

Sportakademier / Utbildning

Redan hösten 2006 startade Svenskt Sportforum en utbildningssatsning under namnet Sportakademin. Konceptet går ut på att samla leverantörer inom ett segment och bjuda in butiker och butikspersonal till ett eller flera utbildningstillfällen. Utbildningen sker på de produkter och det sortiment som är relevant och aktuellt för butikerna utifrån säsong osv. Detta ger en unik möjlighet för detaljisterna att genom förbättrad produktkunskap och generera högre försäljning och merförsäljning och inte minst, en stärkt kundnöjdhet i och med att även konsumenterna får möta en välutbildad säljkår i sportbutikerna. Exempel på akademier:

• Sportakademin Vinter (Alpint)
• Sportakademin Längd Torsby
• Sportakademin Running (se filmklipp nedan från ett av våra turné-stopp 2023)

 

Inköpsmässor & event

Svenskt Sportforum har historiskt producerat flera inköpsmässor inom sport, fritid och outdoor. I dagsläget är Inköpsdagarna i Åre vårt största arrangemang (on-hold just nu). Vi jobbar även med nischade evenemang som ex. PRO Ski Intro i Vemdalen, som riktar sig till ledande leverantörer och återförsäljare inom alpint. Våra medlemmar är alltid prioriterade i samband med våra arrangemang.

 

I samarbete med ledande skidmärken och Skistar ger vi konsumenter möjlighet att i fjällvärlden testa årets skidutrustning gratis. Se vilka leverantörer som hittills är klara för medverkan på Skidtestardagarna på:

www.skidtestardagar.se

 

Nätverk & branschdagar

Genom våra olika aktiviteter och format skapar vi en plattform för att på ett avslappnat sätt lära känna nya branschkollegor. Om du väljer att ta en mer aktiv roll inom Sportforum (ex. via styrelsearbete) har du dessutom möjligheten att vara med och påverka förutsättningarna för sportbranschen framåt.

Tips! Se till att medverka på vår populära branschträffar som genomförs under konceptet "Sportbranschens dag", som är öppna för medlemmar i Sportforum. Under "aktuellt" ser du kommande event och dess program.

Stipendium & utmärkelser

Friluftsdagstipendiet. SvensktSportforum och Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO) i samarbete medSvenska Idrottslärarföreningen har sedan 2009 delat ut stipendier till ettantal skolklasser som får uppleva en härlig dag i skidbacken i en närbelägen skidbacke med allt inkluderat; bussresa, skidhyra, och liftkort. Projektet och stipendiet har varit pausat sedan pandemin.

Tillsammans med vår partner PerformIQ utser vi Årets Stjärna inom svensk sportbransch. Priset för 2022 delades ut den 4 maj 2023 under Sportbranschens Dag i Hammarby Sjöstad och vinnare blev Adrian Gehrig, VD på Gerisale (Saucony).


Juryns motivering:

”Snabb som haren, men lugn och metodisk som sköldpaddan. I en extremt konkurrensutsatt bransch har Saucony vuxit metodiskt under en lång tid. Detta ser vi inte minst resultatet av när vi tittar på omsättningsökningen på senare tid. Men det som sticker ut mest är metoden för att nå dit. Med kreativitet och kontinuitet, framgångsrik marknadsföring och varumärkesbyggande med utgångspunkt i en tydlig kärngrupp. Att jobba långsiktigt kan aldrig bli dåligt om man gör allting rätt. Och med ett generationsskifte i familjeföretaget har de redan fina resultaten blivit ännu bättre. Därför prisas nu Adrian Gehrig, som Årets Stjärna inom svensk sportbransch 2022!”

Läs mer här