SPORTINDEX - i samarbete med HUI

Syftet med Sportindex är att tillhandahålla ett trovärdigt och kvalitetssäkrat statistikunderlag som är värdefullt för en rad aktörer, exempelvis detaljister, leverantörer och tillverkare, som vill förstå marknadens utveckling och fatta informerade beslut. Rapporten kommer ut kvartalsvis och är en prenumerationstjänst.

 

Läs mer om Sportindex här

 

Sportakademier / Utbildning

Redan hösten 2006 startade Svenskt Sportforum en utbildningssatsning under namnet Sportakademin. Konceptet går ut på att samla leverantörer inom ett segment och bjuda in butiker och butikspersonal till ett eller flera utbildningstillfällen. Utbildningen sker på de produkter och det sortiment som är relevant och aktuellt för butikerna utifrån säsong osv. Detta ger en unik möjlighet för detaljisterna att genom förbättrad produktkunskap och generera högre försäljning och merförsäljning och inte minst, en stärkt kundnöjdhet i och med att även konsumenterna får möta en välutbildad säljkår i sportbutikerna. Exempel på akademier:

• Sportakademin Vinter (Alpint – Lindvallen)
• SportakademinLängd Torsby
• Sportakademin Running (turné)

 

Inköpsmässor & event

Svenskt Sportforum har historiskt producerat flera inköpsmässor inom sport, fritid och outdoor. I dagsläget är Inköpsdagarna i Åre vårt största arrangemang. Vi jobbar även med nischade evenemang som ex. PRO Ski Intro i Vemdalen, som riktar sig till ledande leverantörer och återförsäljare inom alpint. Våra medlemmar har alltid rabatt på monteryta, förtur på bokningen och därigenom bästa plats på våra arrangemang.

 

I samarbete med ledande skidmärken och Skistar ger vi konsumenter möjlighet att i fjällvärlden testa årets skidutrustning gratis. Se vilka leverantörer som hittills är klara för medverkan på Skidtestardagarna på:

www.skidtestardagar.se

 

Nätverk & branschdag

Genom våra olika aktiviteter och format skapar vi en plattform för att på ett avslappnat sätt lära känna nya branschkollegor. Om du väljer att ta en mer aktiv roll inom Sportforum (ex. via styrelsearbete) har du dessutom möjligheten att vara med och påverka förutsättningarna för sportbranschen framåt.

Tips! Se till att medverka på vår populära branschträff, Sportbranschens dag, som är öppen för medlemmar i Sportforum (genomförs under våren).

Stipendium & utmärkelser

Friluftsdagstipendiet. Svenskt Sportforum och Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO) i samarbete med Svenska Idrottslärarföreningen har sedan 2009 delat ut stipendier till ett antal skolklasser som får uppleva en härlig dag i skidbacken i en närbelägen skidbacke med allt inkluderat; bussresa, skidhyra, och liftkort.

Tillsammans med vår partner PerformIQ utser vi Årets affärskvinna inom svensk sportbransch. Priset 2021 delades ut den 27 april 2022 vid Sportbranschens dag på Bosön och vinnare 2021 blev Emma Stjernlöf, VD på Röhnisch.

Juryns motivering:

"Med stort fokus på varumärket och lönsamhet har hon på kort tid gjort en imponerande förändringsresa för det tidigare familjeföretaget. Med kompetens och mod har hon skickligt hanterat marknadens helt nya spelregler i pandemins spår. Hon är en förebild inom branschen generellt och för kvinnor specifikt.Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2021, är Emma Stjernlöf, VD på Röhnisch Sportswear."